Druk bezochte informatiebijeenkomst Slachthuishof

Haarlem, 3 april 2019 - Dinsdagavond 19 maart jl. organiseerde ontwikkelcombinatie BPD/De Nijs, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van andere betrokken partijen, een informatieavond voor de buurt over de plannen rondom het (voormalige) Slachthuisterrein. Ruim 100 belangstellenden waren aanwezig bij de presentatie van de plannen voor het voormalige Slachthuisterrein. Een van de architecten, Hans van Heeswijk, gaf een toelichting op het ontwerp. Na afloop was er gelegenheid om vragen te stellen bij de stands 'wonen', 'openbare ruimte', 'plan/mobiliteit' en 'programmering'. 

Buurtactiviteiten en workshops

Zowel de dag- als de nachtburgemeester van het Slachthuishof waren ook aanwezig. Zij zullen beiden de tijdelijke programmering van diverse activiteiten op het terrein gaan verzorgen. Zaterdag 13 juli as. vindt de kick-off daarvan plaats op het terrein van het Slachthuishof. Deze 2e Pinksterdag zullen tal van (buurt-)activiteiten en workshops op de locatie plaatsvinden.

De bouwwerkzaamheden starten eind van dit jaar met het Popcentrum in het oude Slachthuisgebouw. Dit is ook het eerste onderdeel van het project dat zal worden opgeleverd. Daarna volgt de nieuwbouw.  In het plan Slachthuishof zijn in totaal ruim 160 koop-en huurwoningen voorzien. De oplevering van het gehele hof staat gepland eind 2022.


Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.