Koel nieuws uit Kenia

De koelcellen van het oude slachthuis hebben hun nieuwe bestemming bereikt en zijn in Kenia inmiddels overgespoten en klaar voor het nieuwe avocadoseizoen! Nadat de units jaren dienst deden in Haarlem krijgen de koelcellen nu een tweede leven. Een match met rozen- en avocadokweker Mount Elgon in Kenia was snel gevonden. Het bedrijf had behoefte aan goede koelcellen en kon de oude koelcellen uit het Slachthuis, gedemonteerd door Markus B.V., goed gebruiken. Uiteraard moesten deze koelcellen wel op transport, maar dat was niet anders geweest als het bedrijf in Kenia voor nieuwe koelcellen had gekozen.

Het hergebruiken van goede materialen die uit het voormalige slachthuis komen past perfect in de duurzaamheidsstrategie van ontwikkelcombinatie BPD/De Nijs die verantwoordelijk is voor de transformatie van het Slachthuisterrein tot een aantrekkelijke woon/werkomgeving. De ambities zijn ook meegenomen in de nieuwbouwplannen op het terrein (Slachthuisdistrict). Zo worden de woningen onder meer uitgevoerd met zonnepanelen, een warmtepomp en is er veel ruimte voor groen. In het plan is verder aandacht voor waterberging binnen de ontwikkeling zelf en voor flora en fauna.


Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.