Popcentrum Slachthuis geopend!

Het popcentrum ‘Slachthuis’ is 14 oktober jl, geopend Het popcentrum op het Slachthuisterrein biedt verschillende oefenruimtes aan Haarlemse muzikanten. Het popcentrum bevindt zich in het oude slachthuis, dat tot 1992 nog in gebruik was, en heeft daarmee een centrale plek op het Slachthuisterrein. Het gebouw is in de afgelopen jaren grondig verbouwd en aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Talent uit Haarlem

Het resultaat van de verbouwing mag er zijn. In het vernieuwde gebouw kunnen muzikanten hun hart ophalen en naar hartenlust oefenen. “Popcultuur en de ontwikkeling van lokaal poptalent is onlosmakelijk verbonden met Haarlem en haar inwoners. Haarlem heeft veel talent voortgebracht,” schrijft de Stichting Slachthuis op hun eigen website. Enkele artiesten uit Haarlem zijn Boudewijn de Groot, Roel van Velzen en Chef' Special. Een goede plek om te kunnen oefenen is essentieel in Haarlem, zeker na de sluiting van Daisy Bell in 2014, vonden de muzikanten. “Poppodium Patronaat en cultureel centrum Hart hebben de handschoen samen opgepakt, en Haarlem heeft de oproep gehoord. Met steun en erkenning vanuit de gemeente gaat deze langgekoesterde droom eindelijk in vervulling met de opening van het Slachthuis in Haarlem-Oost: Een bijzondere broedplaats voor het regionale poptalent en een verrijking van muziekstad Haarlem.”

Educatie en oriëntatie

Het popcentrum is primair bedoeld als plek om te leren, te creëren en te luisteren, zowel voor amateurs als professionals. Een belangrijke huurder is Stichting Hart die het reguliere lesaanbod van het popcentrum gaat verzorgen. De Popschool van Hart is al jaren de plek in Haarlem waar toekomstige popmuzikanten hun talenten ontwikkelen, vaak al vanaf zeer jeugdige leeftijd. Een vereniging van muziekleraren is aangesteld om het lespakket te ontwikkelen en de presentaties van leerlingen te organiseren. Hierbij gaat het voornamelijk om het lesaanbod drums en piano en de begeleiding van bands. Voor bands van de Muziekschool is Slachthuis niet alleen een plek voor repetities en coaching maar tegelijkertijd een podium waar zij hun vorderingen kunnen tonen aan een publiek.

Naast Popschool Hart biedt Slachthuis ruimte aan Triple ThreaT (TTT). Door middel van sport, cultuur en lifestyle helpt deze organisatie jongeren op hun pad naar zelfredzaamheid. Het TTT Music collectief is een selectie van enthousiaste, gemotiveerde en beginnende muzikanten die afkomstig zijn uit Haarlem (Schalkwijk en Oost). Binnen de subgroepen producers, live band, zangers of rappers worden jongeren persoonlijke doelen gesteld om verder te groeien. De bedoeling van het collectief is om jongeren te verbinden aan professionals om ze de benodigde vaardigheden te geven om blijvend bezig te zijn met hun passie. Voor een gezonde doorstroming van jong talent naar de top werken ze samen met het bekende hiphop label Top Notch. Met inzet van Triple ThreaT Music wil stichting Slachthuis deze jongeren een vaste werkruimte bieden zodat zij de juiste middelen hebben om zich aan het ontwikkelingstraject te committeren.

Bron: https://slachthuishaarlem.nl/over-slachthuis
Foto: Haarlems Dagblad, okt. 2022


Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.