PLACEMAKING

De gemeente Haarlem en ontwikkelcombinatie BPD/deNijs willen door middel van placemaking (meer) betekenis geven aan de Slachthuisbuurt in Haarlem. Dit heeft weer een positieve effect op de waarde van de stad en natuurlijk specifiek van deze bijzondere buurt. 

Betrokkenheid (toekomstige) bewoners Slachthuisbuurt

Buurtbewoners én toekomstige bewoners worden betrokken bij het inrichten van de publieke ruimte. Het doel is om een plek te ontwerpen waar alle belanghebbenden zich verbonden mee voelen. Buurtnetwerken worden vanuit hun eigen kracht gecreëerd en versterkt. Het Slachthuisterrein leent zich bij uitstek voor placemaking, zowel vanuit de buurt als vanuit culturele instellingen in Haarlem is al volop interesse getoond om dit gebied mede in te richten en een bijdrage te leveren aan de tijdelijke programmering op deze unieke en historische locatie.

Tijdelijke programmering 

In 2019 werd al gestart met het leeghalen en opruimen van het voormalige Slachthuisterrein en er werd met man en macht gewerkt aan het tastbaar en beleefbaar maken van alle creatieve ideeën, zo ontstond er langzaamaan een nieuwe en publiek toegankelijke plek vol reuring. Het concept veranderde gaandeweg, afhankelijk van de gedragingen van de gebruikers van het Slachthuisterrein en de input die ontvangen werd vanuit de buurt, bezoekers en vanuit de gemeente Haarlem. Muziekvoorstellingen, lezingen, exposities, workshops, markten, kinder- en buurtactiviteiten stonden in de zomer centraal. In de winter was Het spookhuis een groot succes voor jong en oud.

Placemaking (na stop door Covid-19) weer hervat!

In verband met de corona-pandemie was het lange tijd niet mogelijk activiteiten te organiseren op het Slachthuisterrein. Gelukkig kwam hier recentelijk verandering in!
Volg ons ook op Instagram en Facebook zodat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws/programma. In oktober en  november 2021 kun je in de weekenden terecht op het Slachtstrand. De programmering wordt verzorgd door het Patronaat uit Haarlem.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten en de bouwwerkzaamheden

* Verplicht invullen

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.