SLACHTHUISTERREIN

Alle gebouwen van het oorspronkelijke slachthuisterrein - het slachthuis, de directeurswoning, de kantine, watertoren en de stallen, blijven behouden en krijgen een nieuwe functie. Samen met de nieuwbouwwoningen vormen ze één architectonisch geheel. Dé blikvanger tussen de oude en nieuwe gebouwen van Slachthuishof is een 400 meter lange pergola. Perfect om bijvoorbeeld eigen kruiden of druiven te telen, of een schommel aan op te hangen. De omvang van het plangebied is circa 36 ha. Monumenten, slachthuis en bijgebouwen 7.000 m2. Woningen, 166 in totaal, een mix van: 85 rijwoningen, 31 startersapartementen, 28 senioren appartementen, 19 stadsappartementen (sociaal) en 3 XL familiewoningen.

OPENBARE RUIMTE

In de openbare ruimte worden zo veel mogelijk plekken ingericht om echt te gebruiken. Bij de westelijke entree van het Slachthuishof wordt een verhoogd terras gesitueerd, gekoppeld aan horeca in het Slachthuis. Aan de zuidwest-zijde van het plein komt een plek waar gespeeld, gerelaxed en getuinierd kan worden. De combinatie van speelplek met een waterbuffer tot een waterspeeltuin geeft de plek een extra dimensie.

Watertoren, dak en regentonnen

De 'Watertoren' wordt ingericht met een groene wand waarin kruiden worden gekweekt voor het restaurant. Het dak van het Slachthuis wordt deels vergroend om regenwater zo lang mogelijk vast te kunnen houden. Bij de woningen worden regentonnen geplaatst voor hergebruik van het regenwater, zoals het bewateren van de tuinen.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.