Architect Hans van Heeswijk
 


Van Boxel & Koreman (ZUS)
 


Architect Joeri van Ommeren
 

 

DE MAKERS

Er werken heel veel partijen aan de transformatie van het Slachthuisterrrein. Naast  de gemeente Haarlem het ontwikkelteam, bestaande uit gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) en De Nijs Projectontwikkeling. En de ontwerpbureaus ZUS (Zones Urbaines Sensibles), Hans van Heeswijk en Van Ommeren Architecten en heel veel andere zakelijke adviseurs, waaronder Markus BV. Daarnaast zijn ook veel huidige en toekomstige gebruikers van het gebied actief betrokken. En dan is er nog de burgemeester van het Slachthuisterrein die de (tijdelijke) programmering, in nauwe samenwerking met Het Patronaat in Haarlem, op zich neemt.

De ontwerpers

Architect Hans van Heeswijk is verantwoordelijk voor het ontwerp van de bestaande gebouwen op het Slachthuisterrein die, met behoud van de historische elementen, getransformeerd worden in woningen en commerciele ruimtes van deze tijd. Van Heeswijk studeerde bij Herman Hertzberger en werkte bij Aldo van Eyck. In 1985 begon hij een eigen architectenbureau, dat onder meer verbouwingen op zijn naam heeft staan van grote musea, zoals Hermitage Amsterdam, het Mauritshuis en het Van Gogh Museum.
www.heeswijk.nl

Het duo Van Boxel en Koreman en hun bureau ZUS [Zones Urbaines Sensibles] werken aan gevraagd en ongevraagd ontwerp en onderzoek op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp. Het bureau, opgericht in 2001, bestaat uit een 30-koppig, internationaal en multidisciplinair team met vestigingen in Rotterdam en New York. Het Slachthuis vertelt het oude verhaal van de stad en ZUS werkt graag mee aan een nieuw verhaal voor het gebied dat een nieuw samenspel wordt van stenen, mensen, water en groen. 
www.zus.cc

Architect Joeri van Ommeren is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwbouwwoningen die op het Slachthuisterrein worden gerealiseerd. Joeri is opgegroeid in Haarlem en heeft met passie gewerkt aan het ontwerp van zeer uiteenlopende woningen die perfect aansluiten op de bestaande bouw.
www.vo-a.com

BPD, Bouwfonds Property Development, is een van de grootste gebiedsontwikkelaars in Europa. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in Nederland en Duitsland. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is marktleider in Nederland en Duitsland en onderdeel van Rabobank. Ga voor meer informatie over BPD naar
www.bpdl

De Nijs Projectontwikkeling is een zusterbedrijf van Bouwbedrijf De Nijs. Meestal bij een project betrokken van het eerste idee tot en met de oplevering. Er wordt ontwikkeld naar aanleiding van een prijsvraag of aanbesteding, maar ook uit eigen beweging. In dat geval neemt De Nijs vaak een deel van het afzetrisico. De Nijs verzorgt een programma van eisen, zoekt een architect en een aannemer – in Noord-Holland meestal bouwbedrijf De Nijs – en begeleidt uiteindelijk de uitvoering, oplevering en eventuele kopersbegeleiding. Gedegen voorbereiding garandeert een soepel ontwikkeltraject. Zo wordt gekozen voor de optimale mix van materialen en technieken, bouwvormen en constructies om, op een economisch verantwoorde manier, zo dicht mogelijk bij het basisidee te blijven. De kwaliteit van een voorlopig ontwerp bepaalt of een project wordt opgepakt door de markt. En kwaliteit staat, zoals altijd bij De Nijs, voorop.
www.denijs.nl

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.