Griezelen in het Slachthuis van Halloween tot en met de Kerstvakantie

Het voormalige Slachthuis is omgetoverd tot een spookhuis! Stap in de wagon van het treintje en laat je meenemen op een wonderbaarlijke reis door een kunstzinnig spookhuis in dit bijzondere monument in Haarlem.

Slachthuis
Het oude slachthuis in Haarlem staat al sinds eind jaren ‘80 leeg. De oude functie van het gebouw is nog goed zichtbaar in de monumentale hallen. Het pand hangt nog vol met de attributen van het slachthuis. Binnenkort zal het gerenoveerd worden wanneer het Slachthuisterrein door ontwikkelcombinatie BPD/DeNijs getransformeerd wordt in een nieuw duurzaam stukje stad. Hier komen een popcentrum, diverse horecagelegenheden, bedrijfsruimten voor duurzame en creatieve ondernemers en circa 170 woningen. Nu is hét moment om het pand nog één keer in zijn oude, angstaanjagende glorie te ervaren. Bel je vrienden, neem je familie mee of regel een bedrijfsuitje en bezoek met elkaar het unieke spookhuis op het Slachthuisterrein!

Spookhuis
Met gebruik van licht, geluid, decor, projectie, geur, theater en andere kunstvormen wordt een kunstzinnige ode aan het pand en het abattoir gecreëerd. Meer dan een dozijn kunstenaars hebben de handen in elkaar geslagen om dit unieke spookhuis te creëren. Het project bevindt zich op het snijvlak van expositie en kermis. Noem het een kunstzinnige kermisattractie. Met een treintje rijd je in een kleine 10 minuten dwars door het spookhuis. Verschillende scenes passeren de revue en maken dit tot een bijzonder spektakel voor jong en oud en voor kunstliefhebbers en griezelfans.Na de spookhuisrit kun je naborrelen in de Slachthuis13-bar, waar gedurende de looptijd diverse activiteiten plaatsvinden zoals exposities, DJ- en liveoptredens.

Op slachthuisterrein.nl/agenda staan alle geplande activiteiten en optredens.

Kunstenaars
Het spookhuis is een project van kunstenaars, Piet Zwaanswijk, Bethany de Forest, George Anderson, Alexander van Zanten, Michael Helmerhorst, Kiki Weerts, Frank Bulthuis, Harry Arp, Ernst Dullemond, Ap Esenbrink en velen anderen. De soundtrack voor de spookhuisrit wordt verzorgd door Phantom Frank van de bekende surfband the Phantom Four.

Openingstijden
Het spookhuis is iedere zaterdag en zondag geopend in de periode van 1 november 2019 tot en met 5 januari 2020. In de kerstvakantie ook op donderdag en vrijdag (26 en 27 december 2019 en 2 en 3 januari 2020). Van 14 uur tot 18 uur vertrekt er circa ieder kwartier een ritje door het spookhuis.

Reserveren kan via deze website of koop een kaartje aan de kassa (alleen PIN) op het Slachthuisterrein, Oorkondelaan 3, 2033 MN in Haarlem. We houden altijd per tijdslot een paar kaarten vast voor de lose verkoop aan de deur maar het kan zijn dat je dan wel een behoorlijke tijd moet wachten voor je naar binnen kunt.

Entree
€8 per persoon, met Haarlempas, Zandvoortpas of Stadspas: €4 per persoon.
Kinderen tot 16 jaar: € 4
Adviesleeftijd voor het bezoeken van het spookhuis met kinderen is ca. 8 jaar.

Wil je het spookhuis exclusief boeken voor een bedrijfs- of teamuitje?
Neem dan contact op met de burgemeester van het Slachthuisterrein,
Martijn Kruyver, via e-mailadres: info@slachthuishof.nl

Het spookhuis is mogelijk gemaakt door gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development), De Nijs Projectontwikkeling, Wijngaarde-Beckers vastgoed en Rabobank Haarlem en Omstreken. Rabobank is betrokken bij het verkoopproces en de duurzame ontwikkeling van dit terrein.

LET OP: het betreden van het Spookhuis doe je op EIGEN RISICO. Ben je bang aangelegd, snel van de kaart of heb je hartproblemen maak dan zelf de verstandige afweging of je deze rit door het Slachthuis wel of niet moet maken!

               

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.