MOBILITEIT

Voor een duurzame en leefbare omgeving wordt geïnvesteerd in het terugdringen van het aantal geparkeerde auto’s op het de Slachthuisterrein. Om in te spelen op de toekomst wordt ingezet op Mobiliteit als VastgoedService (MaVS). Dat doen we als volgt:

We prioriteren faciliteiten en services gericht op lopen, fietsen en openbaar vervoer. De auto (ruimte intensief-verkeer) heeft de laagste prioriteit bij de indeling en verdeling van de ruimte. Ook bieden we maatwerk deelmobiliteit en mobiliteitsbundels aan, aansluitend bij het bewonersprofiel; het aanbod van deelmobiliteit vindt plaats volgens het principe: The more you share the more you have.

We onderzoeken variatie in aanbod van deelauto’s en deelmobiliteit gericht op het specifieke moment/doel. Denk hierbij aan formaat en functie van de auto, zoals een verhuisbusje (in de beginfase), een auto’s op afroep (Renault Espace voor de vakantie), de auto als fun (bijvoorbeeld een fiat 500 cabrio), maar ook de speciale bakfiets (voor verhuizen of juist het naar school brengen van kinderen), de e-fiets (voor meer incidentele, middellange fietsritten) en het OV.

We verstrekken een door de bewoners gedeeld parkeerrecht, dus geen eigendom van parkeerplaatsen en stallingsruimte. Dit draagt bij aan het beperken van het eigen auto- en fietsbezit en een overbodig aanbod van parkeer- en stallingsruimte.

We bieden duurzame en schone mobiliteit aan en spelen in op een bewust mobiliteitsgebruik en we anticiperen op zelf parkerende voertuigen. Achter de slagboom kunnen deelauto’s autonoom worden geparkeerd, waardoor veel minder ruimte voor het parkeren hoeft te worden gereserveerd/ontwikkeld.

We zetten in op betalen naar gebruik, niet alleen voor het vervoer, ook voor de (parkeer- en stallings)ruimte. Voor de bezorgdiensten worden centrale bezorg- en afhaalpunten ontwikkeld.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.