Meer weten over de verkoop van de toekomstige nieuwbouwwoningen op en rond het Slachthuisterrein?

Bezoek dan de projectwebsite:

www.slachthuisdistrict.nl

- Feb. / Mrt. 2021
​Rioolwerkzaamheden / totaalsloop / aangepaste omleidingsroute per 1/3

Inmiddels is de hoofdaansluiting op het riool gerealiseerd en zijn de eerste meters riool gelegd. Het riool bij de hoofdingang zit er inmiddels in. Er is een laag fundatiemateriaal aangebracht waar nu over kan worden gereden en waarop kan worden geparkeerd. De rest van de verharding zal de komende periode worden verwijderd zodat ook daar het riool kan worden aangebracht.

Er is na het verwijderen van het asbest een start gemaakt met de totaalsloop. 

Eind maart zal gestart worden met het breken van de betonresten die zullen gaan dienen als fundatie onder de nieuwe verharding.

                

Vanaf 1 maart geldt een nieuwe omleidingsroute, zie de afbeelding:

- Dec. 2020 / Jan. 2021
​Omleidingsroute per 4 januari 2021

Na de feestdagen breekt er in januari 2021 voor de transformatie van het Slachthuisterrein een nieuwe fase aan. Nu de sloop richting het einde gaat zal er een start worden gemaakt met het aanbrengen van het riool. Voor deze werkzaamheden zal de Oorkondelaan per maandag 4 januari 2021 tussen de inrit van het Slachthuisterrein en de school ‘uit het verkeer worden genomen’. Dit doen wij om het nieuwe rioolstelsel en later de nieuwbouw te realiseren.

De bewoners en gebruikers van het Slachthuisterrein en ook het bouwverkeer zullen worden omgeleid via de Pladellastraat en de Hennie Schaftstraat. Zie de tekening met daarop de omleiding.

Hebt u vragen naar aanleiding van dit bericht over de omleidingsroute dan kunt u contact opnemen met de aannemer via www.verbeterdebouw.nl (klik op de locatie Slachthuis in Haarlem en laat een bericht achter).

- Okt. 2020
Sloop- en bouwrijpwerkzaamheden

Na een voorbereiding van twee jaar zijn de werkzaamheden buiten nu echt van start gegaan. De aannemers realiseren zich heel goed dat zij te gast zijn in uw wijk en doen er alles aan om de overlast voor omwonenden en naastgelegen bedrijven tot een minimum te beperken.

Sinds maandag 19 oktober jl. zijn de werkzaamheden van de eerste fase op het Slachthuisterrein gestart. Deze werkzaamheden bestaan uit:

• Sloop van de aanbouwen die aan het oude slachthuis zijn bijgebouwd
• Slopen funderingen en verharding
• Aanleg riolering rondom het slachthuis
• Verleggen en aanleg van diverse kabels en leidingen
• Voorbereidingen bouwwerkzaamheden

Bovenstaande werkzaamheden worden overdag uitgevoerd op doordeweekse dagen. 

Om de gebouwen en funderingen te slopen wordt gebruik gemaakt van groot materieel zoals hydraulische kranen, vrachtwagens en shovels.

In overleg met de gemeente Haarlem (wegbeheerder) hebben wij een plan opgesteld waarin een vaste aanrijroute via de Merovingen- en Slachthuisstraat is opgenomen.

Mocht u toch overlast ondervinden dan kunt u een melding doen via de website van ‘Bewuste Bouwers’: www.verbeterdebouw.nl

 

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.